ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μητσοτάκης: Θα ήμουν ασυγχώρητος αν δεν ζητούσα εκλογές

Σε υψηλούς τόνους και με μία ενδιαφέρουσα δομή στην ομιλία του προς τον Πρωθυπουργό Τσίπρα

Kathimerini.gr

Σε υψηλούς τόνους και με μία ενδιαφέρουσα δομή στην ομιλία του, το ήμισυ της οποίας αφιερώθηκε στη σκληρή κριτική προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το υπόλοιπο στην ανάδειξη της εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης της Ν.Δ., ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

«Θα ήμουν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. «ασυγχώρητος αν απέναντι σε μια τόσο επικίνδυνη Κυβέρνηση, δεν έκανα τα πάντα για να οδηγηθούμε στη μόνη λύση, στη μόνη διέξοδο: στις εκλογές, όπου ο λαός γνωρίζοντας την αλήθεια θα αποφασίσει για το μέλλον. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας, ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική. Εκλογές για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη Κυβέρνηση με δικό της σχέδιο. Να συζητά με τους δανειστές με όρους αμοιβαίου σεβασμού και αξιοπιστίας, να πορευτεί μαζί με την κοινωνία το δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, αλλά με τη σιγουριά της επιτυχίας που θα αφορά όλους τους Έλληνες. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Όχι για μια Ελλάδα failed state, εκτεθειμένη στις γεωπολιτικές θύελλες. Έχουν κόστος οι εκλογές; Έχουν. Αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «επενδύει στο διχασμό. Ενεργοποιεί τα πιο βασικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας. Τροφοδοτεί την οργή, γιατί δεν αντέχει τη δύναμη των επιχειρημάτων», υπενθυμίζοντας το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», προκειμένου να επισημάνει: «Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά». Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε με σφοδρότητα τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι αποτελεί το «λογαριασμό» της πολιτικής που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 και προβλέποντας ότι δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά σύντομα θα οδηγήσει και σε νέα μέτρα. Αναφέρθηκε δε ενδεικτικά σε 9 αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου:

1ον. Μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής.

2ον. Εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

3ον. Εμπαίζει τους αγρότες. Μόλις τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε τα πάντα. Τώρα, καταργεί τον Ο.Γ.Α. και μεταθέτει για το 2031 την καταβολή της εθνικής σύνταξης. Ταυτόχρονα φορολογεί όλες τις βασικές ενισχύσεις καθώς και τις συνδεδεμένες και πράσινες ενισχύσεις.

4ον. Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων μισθωτών.

5ον. Κόβει το αφορολόγητο. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων μειώνει το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 909 ευρώ.

6ον. Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους.

7ον. Φορτώνει στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο.

8ον. Αυξάνει 12% το φόρο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής 29%, κάτι που σημαίνει ότι καταργείται ο συντελεστής 26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ.

9ον. Αυξάνει το φόρο στα μερίσματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ