ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παυλόπουλος σε Πούτιν: Κατάλληλο για σημαντικές αποφάσεις το Άγιο Όρος

Ο κ. Παυλόπουλος είπε πως με συγκίνηση υποδέχεται τον κ. Πούτιν

ΚΥΠΕ

«Εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς, για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει ν’ ακολουθεί, όταν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε πως με συγκίνηση υποδέχεται τον κ. Πούτιν, στο «ιερό αυτό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας», όπου «χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας σε όλη την Οικουμένη».

Ως δείκτες πορείας στις κρίσιμες αποφάσεις ενός ηγέτη, ο Έλληνας Πρόεδρος ανέφερε τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη.

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτούς τους δείκτες, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία σας, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση», τόνισε, απευθυνόμενος προς τον κ. Πούτιν. «Εύχομαι να οδηγείτε το ρωσικό λαό στο δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας», συμπλήρωσε.

«Το Άγιον Όρος μας διδάσκει το διάλογο για την αναζήτηση, ιδίως σε καιρούς κρίσης» υπογράμμισε, κατά την προσφώνησή του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς. «Είναι μεγάλη τιμή να σας καλωσορίζω σ’ αυτό το μέρος», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος θα μεταβεί στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι), όπου έχει καταλύσει ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η επίσκεψη εκεί είναι αυστηρά προσωπική.

Για κοινή θρησκεία και συμπάθεια μεταξύ των δύο λαών έκανε λόγο στο Άγιο Όρος ο Πούτιν 

Για κοινή θρησκεία αλλά και αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού οι οποίες βοηθούν να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την αντιφώνησή του στην υποδοχή του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου στις Καρυές του Αγίου Όρους, στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των αρχών της Αθωνικής Πολιτείας.
 
Ο κ. Πούτιν υποστήριξε ότι το Άγιο Όρος «είναι ένας χώρος ο οποίος δυναμώνει την Ορθοδοξία και εμπνέει τους ορθοδόξους σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται» σημειώνοντας ότι η πρώτη αναφορά για ρωσική μοναστική παρουσία εκεί χρονολογείται πριν από 1000 χρόνια και ότι το Άγιο Όρος έχει ειδικό βάρος στην ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στη Ρωσία.  «Σήμερα που αναγεννώνται πάλι οι ιδέες του πατριωτισμού, της ανάπτυξης της χώρας, οι πηγές της έμπνευσης βρίσκονται εδώ στο Άγιο Όρος. Γι' αυτό κάθε χρόνο είναι λογικό και εξηγείται το γεγονός ότι έρχονται όλο και περισσότεροι προσκυνητές από την Ρωσία» σημείωσε.
 
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι «το Άγιο Όρος έχει μια πραγματικά ανθρωπιστική, πνευματική αποστολή».
 
«Και ειδικά φέτος, καθώς το 2016 είναι έτος αφιερωματικό στις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας. Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Αυτό εμφανίστηκε και στην περίοδο των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες ιστορικές περιόδους» υπογράμμισε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ