ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υποχρεωτική παρουσία όλων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τέλος στο άδειο εδώλιο από τους κατηγορουμένους

Kathimerini.gr

Τέλος στο άδειο εδώλιο και στην επιχειρούμενη από καιρό υποβάθμιση της δίκης από τους κατηγορουμένους μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, έθεσε χθες το Δικαστήριο με την απόφασή του να διατάξει την υποχρεωτική εμφάνιση όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το δικαστήριο, που εξέτασε σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής η οποία εκπροσωπεί στη δίκη την οικογένεια Φύσσα, προχώρησε στην υιοθέτησή του, υποχρεώνοντας στο εξής και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του δικαστηρίου για τη δολοφονία Φύσσα, να είναι παρόντες και οι 18 κατηγορούμενοι που μετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυτή. Λίγο νωρίτερα υπέρ της υποχρεωτικής παρουσίας των κατηγορουμένων στη δίκη είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη κατά την εξέταση των μαρτύρων, διότι μπορεί να προκύψουν θέματα σχετικά με την αναγνώρισή τους.

Οπως ήταν φυσικό, η απόφαση του Δικαστηρίου, που αλλάζει τα δεδομένα της δίκης της Χ.Α., προκάλεσε αντιδράσεις στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων που έκαναν λόγο για ταλαιπωρία των εντολέων τους χωρίς λόγο. Να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συνεδριάσεων του Δικαστηρίου, μετά την επανέναρξη της δίκης ύστερα από 4,5 μήνες λόγω της δικηγορικής αποχής, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, από τους κατηγορουμένους ήταν παρόντες.

Μάλιστα, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις «παρών» ήταν μόνον ένας από τους συνολικά 68 κατηγορουμένους. Από την αρχή της δίκης, άλλωστε, κανένα από τα δικαζόμενα πολιτικά στελέχη της Χ.Α. δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ με την πάροδο του χρόνου και οι ελάχιστοι που εμφανίστηκαν στην αρχή, στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Ανάμεσα στους απόντες και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος μετά την αποφυλάκισή του, λόγω λήξεως του χρόνου προσωρινής του κράτησης, δεν ξαναπάτησε στη δικαστική αίθουσα.

Υποχρεωτικά, όμως θα εμφανιστεί μαζί με τους υπόλοιπους που εμπλέκονται στον φόνο Φύσσα στις 24 του μήνα, οπότε έχει οριστεί να συνεχιστεί η δίκη της Χ.Α. Πάντως, και κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, οι εντάσεις και οι έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών δεν έλειψαν, δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση στη δίκη και αναγκάζοντας την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτου να παρέμβει για μία ακόμη φορά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X