ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ρόδο

Η φωτιά προκάλεσε τεράστιες καταστροφές

ΚΥΠΕ

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο χωριό Απολλακιά στην Ρόδο. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου κατάφερε να μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δασικής, καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης.


Τα ακριβή αίτια της φωτιάς αναμένεται να προσδιοριστούν από τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που ήδη συγκέντρωσαν αρκετές πληροφορίες και στοιχεία και φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι όλα ξεκίνησαν από σπινθήρα αγροτικού μηχανήματος. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά γιατί έκαιγε σε μεγάλη έκταση και με μεγάλη ταχύτητα και εκτιμούν ότι ο οριστικός απολογισμός της καταστροφής θα είναι σαφής μόνο μετά την πλήρη κατάσβεσή της.


Από την πλευρά του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έδωσε διαβεβαιώσεις, ότι θα καταγραφούν τάχιστα οι ζημιές από τα αρμόδια κλιμάκια που θα μεταβούν στην Ρόδο. Συμπλήρωσε ότι όσον αφορά στις αποζημιώσεις, αυτές που αφορούν τον ΕΛΓΑ θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών. Παραδέχτηκε, όμως, ότι ζημίες που θα καλυφθούν με άλλους τρόπους όπως ο κρατικός προϋπολογισμός θέλουν χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ