ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα με τον κινέζο πρωθυπουργό

Οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας μοιάζουν με ποδήλατο, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε φιλικό κλίμα διεξήχθη στο Πεκίνο η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κινέζο ομόλογό του Λι Κεκιάνγκ στο Πεκίνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Λι έβγαλε τη γραβάτα του λέγοντας ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς οι σχέσεις τους ειναι ειλικρινείς.

«Αφού δεν κατάφερα να κάνω εξαγωγή του στυλ χωρίς τη γραβάτα στην Ευρώπη, κατάφερα να εξάγω αυτό το στυλ στην Κίνα», είπε χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας, και ευχαρίστησε τον κ. Λι για την συμπαράσταση της Κίνας στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα στην περίοδο της κρίσης.

Είμαστε μεγάλη χώρα στις εξαγωγές αλλά κάνουμε και εισαγωγές αρκεί τα προϊόντα να είναι ποιοτικά, απάντησε ο κινέζος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της κινεζικής Εθνοσυνέλευσης. ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας μοιάζουν με ποδήλατο, η μία ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη είναι η συνεργασία στον πολιτισμό και την παιδεία.

Αύριο Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ, ενώ την Τετάρτη θα έχει επαφές στη Σαγκάη με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως οι επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba και της Cosco, στην οποία έχει μεταβιβαστεί το 67% των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X