ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαξίμου: Δύσκολη η μη έκδοση των 8 Τούρκων

Η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων παροχής πολιτικού ασύλου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα

Η έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο και δήλωσαν ότι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο, είναι δύσκολο να αποτραπεί, υποστηρίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν, θα τηρηθεί η απολύτως προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση θα διαδραματίσει το αν θα κριθεί ότι εφόσον εκδοθούν στην Τουρκία κινδυνεύει η ζωή τους, καθώς οι σχετικές Διεθνείς Συμβάσεις απαγορεύουν την έκδοση ανθρώπων σε χώρες όπου ισχύει η θανατική ποινή. 

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων παροχής πολιτικού ασύλου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη όπου αναμένονται και μεταφραστές. Η διαδικασία διαρκεί οκτώ ημέρες και άλλες τόσες ημέρες διαρκεί τυχόν έφεση εφόσον ασκηθεί. Συνολικά, δηλαδή, η όλη διαδικασία δεν θα ξεπεράσει τις 15 – 16 ημέρες.  Ανάλογο χρονικό διάστημα είθισται να διαρκούν και οι διαδικασίες έκδοσης.

Σύμφωνα με τους κύκλους του Μαξίμου, αναμένεται το συντομότερο στην Αλεξανδρούπολη δεύτερο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να μεταφέρει πλήρωμα που θα αναλάβει να επιστρέψει στην Τουρκία το ελικόπτερο με το οποίο έφτασαν στην Ελλάδα οι οκτώ στρατιωτικοί.

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση