ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Χίο

Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σκληρή μάχη με τη μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια στη νότια - νοτιοδυτική Χίο δίνουν επίγειες και εναέριες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις έχοντας καταφέρει να ελέγξουν τμήματα του μεγάλου πύρινου μετώπου στον άξονα βορράς - νότος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και μάλιστα έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.

Σημειώνεται ότι κάηκαν καλλιέργειες μαστιχόδενδρων μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ στο σημείο βρίσκονται 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 38 πυροσβέστες, 33 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 21 υδροφόρες. Επίσης αναχώρησαν από Αθήνα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία 21 οχήματα με 50 πυροσβέστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X