ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια

Οι φλόγες έφτασαν στη θάλασσα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης. Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα. Την μάχη με τις φλόγες, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, έδιναν μέχρι την δύση του ηλίου 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλωβιώτης. Μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X