ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελλάδα: Ανάληψη ευθύνης της επίθεσης με μολότοφ στην οικία Φλαμπουράρη

Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ως «απάντηση στην κατασταλτική επιχείρηση εκκένωσης τριων καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, που συμπεριλάμβανε συλλήψεις και ποινικές διώξεις», πραγματοποιήθηκε η τελευταία επίθεση πριν από μερικές ημέρες έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, όπως αναφέρεται σε κείμενο ανάληψης ευθύνης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι υπογράφοντες το κείμενο καλούν σε «αντεπίθεση με κάθε μέσο και απευθύνουν έκκληση για λευτεριά στους μετανάστες και αλληλεγγύη στους διωκόμενους καταληψίες».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής καταγράφηκαν δύο επιθέσεις κατά γραφείων του κυβερνώντος κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στα Εξάρχεια, έξω από το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 4 το πρωί, ομάδα περίπου 15 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με πέντε βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από την οικία του υπουργού Επικρατείας, στην οδό Βουλγαροκτόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη φορά που το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη γίνεται στόχος, καθώς τον Ιούνιο είχε σημειωθεί και πάλι επίθεση κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο και τον Νοέμβριο του 2015, είχαν εκτοξευθεί μολότοφ κατά του κτιρίου.

Παράλληλα, επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Δρυώπων 13 στα Πετράλωνα, αλλά και στην Καλαμαριά, επί της οδού Ξενοφώντος και Τριανταφυλλίδη, όπου άγνωστοι, χρησιμοποιώντας σφυριά και σιδηρολοστούς, προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες.

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ