ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη «made» in Germany

Oι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν αεροπορικώς στην Κρήτη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στην Κρήτη αναμένεται να μεταφερθούν το επόμενο διάστημα - από τη Γερμανία - περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες καθώς στο πλαίσιο του Δουβλίνο 3, κάθε κράτος - μέλος έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του. 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας ekriti.gr, οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν αεροπορικώς στην Κρήτη, αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τον προσεχή Δεκέμβριο. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη - μετά από σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα - έγινε γνωστό ότι περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν στο νησί, αλλά μετά τη λήξη της τουριστικής σεζόν.

Oι 2.000 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε τέσσερα κέντρα φιλοξενίας, που θα δημιουργηθούν αφού ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος, το Νοέμβριο.

Μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους για το προσφυγικό απέστειλε στο μεταξύ την Παρασκευή ο Γιάννης Μουζάλας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» ανέφερε με σημασία ο υπουργός. Προς την κατεύθυνση αυτή, ανακοίνωσε ότι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα θα επισκεφθούν τους ομόλογους τους στην Ευρώπη. 

Έτοιμη να ανοίξει εκ νέου τις πύλες της για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών είναι στο μεταξύ η Αμυγδαλέζα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X