ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις φλόγες η Χίος

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Kathimerini.gr

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Χίο λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα κύρια μέτωπα είναι δύο : το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψηλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ένα πευκόφυτο βουνό που μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί καταστροφές.

Φωτιά σε εξέλιξη και σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. Σύμφωνα με πληροφορίες έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις διακομίστηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων. Μία γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα της και άλλη μία τραυματίστηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, στη Σιδηρούντα έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα.Στην επιχείρηση για τον έλεγχο των πύρινων μετώπων συμμετέχουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Το μέτωπο δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, κατοικημένες περιοχές και καίει αραιό πεύκο και χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας πρόκειται να διακομιστεί μια 64χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά από την πυρκαγιά, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η διοικήτρια του νοσοκομείου του νησιού Ελένη Βουτιέρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε πως η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα με συνέπεια τους έξι τραυματισμούς πολιτών, καθώς παρέμειναν στο χωριό και μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν καεί κατοικίες.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο και Μενίδι

Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδωσαν από το βράδυ της Πέμπτης 70 πυροσβέστες στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Οι φλόγες έκαιγαν σε πευκόφυτη περιοχή και δεν απείλησαν κατοικίες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δυο οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησΣης. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 3.30 τα ξημερώματα στο Μενίδι στην περιοχή Πλάτωνος και μπήκε από τον δήμο Αχαρνών στα Άνω Λιόσια έχει οριοθετηθεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη η φωτιά ξέσπασε σε αραιοκατοικημένη περιοχή και έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Έχει καεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είχε μέσα φιάλες και γίνεται ερευνά από την πυροσβεστική υπηρεσία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Στο Λεσίνι Μεσολογγίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Λεσίνι Μεσολογγίου, λίγο πριν τη 1.00 μετά το μεσημέρι και έχει λάβει διαστάσεις.

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής υπηρεσίας με είκοσι δύο πυροσβέστες, έντεκα οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής, αποτελούμενο από επτά άτομα. Στο έργο τους συνδράμουν από αέρος, κάνοντας ρίψεις νερού, δύο αεροσκάφη Canadair και ένα Pezetel.

Εν τω μεταξύ έχουν ελεγχθεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα, στο Στανό του Δήμου Αμφιλοχίας, στο Παναιτώλιο Αγρινίου και στα Μαλάματα Ναυπάκτου.

Στη Νέα Τρίγλια της Χαλκιδικής

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση των Πετραλώνων στη Νέα Τρίγλια της Χαλκιδικής. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πολύγυρο και τη Θεσσαλονίκη που προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ