ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κουμουτσάκος: Κυβερνητικός αυταρχισμός στις τηλεοπτικές άδειες

Επανέλαβε την πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Για βαθιά νοοτροπία αυταρχισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκους, σχετικά με τον τρέχοντα διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα πρέπει να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις σχετικές αποφάσεις, ώστε ο όποιος διαγωνισμός να είναι διάφανος και ξεκάθαρος, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει η διαδικασία της αδειοδότησης να στηριχτεί σε αυστηρά κριτήρια για την προέλευση των χρημάτων και με ενιαίο τίμημα τηλεοπτικής άδειας.

«Μόνο ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μία χώρα τη στιγμή που η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν περιορισμό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος., εκτιμώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «χτίσει ένα γκρίζο καθεστώς στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αλλά η κατάσταση δεν θεραπεύεται με «γκεμπελικές μεθόδους» όπως αυτές που επιχειρεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε κ. Κουμουτσάκος.

Οι προτάσεις της ΝΔ διαπνέονται από σεβασμό στο Σύνταγμα την ελεύθερη ενημέρωση και την ελεύθερη αγορά – γεγονός που «δεν ισχύει και για την πολιτική της κυβέρνησης», παρατήρησε, κλείνοντας ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση