ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γεννηματά: Θα διεκδικήσω την ηγεσία

Δεν θα γίνει συμπληρωματική δύναμη ούτε της Ν.Δ. ούτε του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει

Kathimerini.gr

Την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία μιας ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης, ακόμη και αν ο κ. Στ. Θεοδωράκης δεν μετάσχει στο νέο αυτό σχήμα, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς χθες η κ. Φώφη Γεννηματά. «Προσωπικά έβαλα τη θέση μου στην κρίση του κόσμου, της βάσης της παράταξης από την πρώτη στιγμή που πήρα αυτή την πρωτοβουλία. Ζήτησα ο επικεφαλής να εκλεγεί με ανοιχτές διαδικασίες από τη βάση. Αυτή η πρωτοβουλία έχει βρει έδαφος στη βάση της παράταξης, προχωράει και θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν και με αυτούς που πιστεύουν στους ίδιους στόχους με εμάς», προανήγγειλε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, και για ακόμη μία φορά επετέθη προσωπικά στον Στ. Θεοδωράκη.

«Η ηγεσία του Ποταμιού έκλεισε το θέμα και τη συζήτηση δείχνοντας ότι υπήρχε σκοπιμότητα. Οι σκέψεις τους είναι ότι χρειάζεται μια συμπληρωματική δύναμη της Ν.Δ. Εμείς δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη κανενός. Ούτε της Ν.Δ. ούτε του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας αποφασισμένη να συνεχίσει «έναν οργανωμένο διάλογο με όσους ασπάζονται το ιδεολογικό μας στίγμα. Ανήκουμε στον χώρο της Kεντροαριστεράς, εκφράζουμε την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και εμείς κι εγώ προσωπικά αισθανόμαστε την ευθύνη και την υποχρέωση να δώσουμε διέξοδο και προοπτική και εναλλακτική πρόταση σε όλους αυτούς τους Ελληνες και τις Ελληνίδες που στήριξαν ελπίδες στα όσα ψέματα είπε το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη στιγμή ψάχνουν μια εναλλακτική πρόταση για τον τόπο», είπε η κ. Γεννηματά.

Κριτική για τις άδειες

Σφοδρή κριτική άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για όσα είπε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. «Είναι προφανές ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πώς θα αποκτήσουν γρήγορα ένα κανάλι και τον έλεγχο της κατάστασης», τόνισε και υπογράμμισε ότι «θύμα των επιλογών της κυβέρνησης ήταν εντέλει η πολυφωνία και χιλιάδες εργαζόμενοι». Χαρακτήρισε δε «αστειότητα αυτό που λέγεται για τα χρήματα, διότι ούτε 240 εκατομμύρια θα εισπράξει η κυβέρνηση, καθώς το ποσό αυτό προβλέπεται να το εισπράξει, εάν το πάρει, σε βάθος 3ετίας».

Εκτενώς, τέλος, αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Ν. Χουντή ότι η χώρας μας έχασε 6 δισ. ευρώ, καθώς όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πήρε πίσω τα κέρδη που είχαν οι τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα» και «τώρα έρχεται και κάνει περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, λέγοντας ψέματα ότι δεν έχει κάνει περικοπές».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X