ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήριξη Μπάιντεν σε Τσίπρα

Υπέρ συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, ελάφρυνσης του χρέους και λύσης του Κυπριακού

Kathimerini.gr

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Την υποστήριξη των ΗΠΑ στην απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση και ταυτόχρονα την ελάφρυνση του χρέους από τους πιστωτές, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται ότι «ο αντιπρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στη συνέχιση της εφαρμογής από την Ελλάδα του οικονομικού της προγράμματος, σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους της, καλωσορίζοντας τα δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και ενθαρρύνοντας τη συνέχιση της πορείας σταθερής προόδου όσον αφορά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο κ. Μπάιντεν «τόνισε και πάλι τη σημασία που έχει να υλοποιήσει η Ευρώπη τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω μιας ουσιαστικής ελάφρυνσής του».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος χαιρέτισε τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο κορυφής του προέδρου Ομπάμα για τους πρόσφυγες και επανέλαβε «την εκτίμησή του στις ιδιαίτερα σημαντικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων».

Η ανακοίνωση καταλήγει με αναφορές στο Κυπριακό: «Οι ηγέτες χαιρέτισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και τη δέσμευση των Κύπριων ηγετών, όπως εκφράζεται στο κοινό ανακοινωθέν της 14ης Σεπτεμβρίου, να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας λύσης το 2016».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση