ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξάγεται μήνες τώρα σε δεύτερο βαθμό.

Στην αίτησή του επικαλείται λόγους υγείας σε συνδυασμό με το προχωρημένο της ηλικίας του καθώς ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι 77 ετών, ζητώντας να αποφυλακιστεί με την εφαρμογή της μεθόδου γεωεντοπισμού, το γνωστό «βραχιολάκι».

Ο συνήγορός του επικαλέστηκε τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στα μάτια του και υποστήριξε επίσης πως ο πρώην υπουργός παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία.

Παράλληλα ο κ. Παγορόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού πριν από λίγο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού: «Υπήρξαμε μάρτυρες επεισοδίων μέσα στη φυλακή που κατατείνουν σε μία ουσιαστική απαξία» τόνισε, προσθέτοντας πως διακυβεύεται πλέον η ίδια του η ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου και πως δεν μπορούν να αναμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου αρκετούς μήνες μετά.

Παράλληλα τόνισε πως όλοι οι συγκατηγορούμενοι του έχουν αποφυλακιστεί, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσοχατζόπουλος πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου καθώς έχει μόνιμη διαμονή και δεν είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού ζήτησε και ο έτερος συνήγορος του, Λεωνίδας Κότσαλης ενώ παρούσες σήμερα στο Δικαστήριο ήταν η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Άκης : Είμαι παντελώς αθώος. Ζω υπό συνθήκες μειωμένης ασφάλειας!

«Είναι αποδεδειγμένες για σας αυτές οι κατηγορίες; Είμαι παντελώς αθώος, τίποτα δεν με αφορά από όλες τις κατηγορίες που έχουν ειπωθεί! Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους, ενώ, αντίθετα υπάρχει ευνοϊκή, επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Σήμερα συνέβη ένα ακόμα επεισόδιο, πήγα στους γιατρούς να πάρω βεβαιώσεις και όταν γύρισα είχε φύγει κλούβα. Έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση όπως πριν λίγες εβδομάδες, μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και ζωή τους».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X