ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αθήνα: Η Αννυ τεμαχίστηκε εν ζωή» κατά τον ιατροδικαστή

Τη θέση αυτή αμφισβήτησε έντονα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου

Kathimerini.gr

Την εκτίμησή του ότι «αποκλείεται το παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει… ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή», επανέλαβε χθες, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας της τετράχρονης Αννυς, το Πάσχα του 2015. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «πολλές φορές ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή, αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα. Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα. Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες που βρέθηκαν στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος… ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος, πίεση, ζωτικά στοιχεία...», εξήγησε ο ιατροδικαστής.

Τη θέση αυτή αμφισβήτησε έντονα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου πατέρα της τετράχρονης.

Στο δικαστήριο βρέθηκε δεύτερη μέρα και ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ., Στέφανος Λημναίος, προκειμένου να εξηγήσει τη σημασία των ευρημάτων που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και πάλι στις κηλίδες αίματος της μικρής, οι οποίες ήταν διάσπαρτες σε πολλά σημεία του σπιτιού.

Από τη σάρωση με ειδικό μηχάνημα, το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί, προέκυψε ότι κηλίδες αίματος της τετράχρονης εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία του χώρου. Ανέφερε επίσης ότι σε σοβατεπί βρέθηκε βιολογικό υλικό της Αννυς, του κατηγορουμένου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι και ενός αγνώστου προσώπου. Ο μάρτυρας είπε πως το βιολογικό υλικό του αγνώστου εντοπίστηκε στο πάτωμα, σε σοβατεπί, αλλά και σε μία πετσέτα που ήταν γεμάτη αίμα. Oπως εξήγησε, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως τα συγκεκριμένα «ορφανά δείγματα» ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τον χώρο ως ένα διαμέρισμα που, προτού καθαριστεί, ήταν γεμάτο αίματα, προκαλώντας το αίτημα από την πλευρά των παππούδων της τετράχρονης να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες από τον χώρο του εγκλήματος, που ελήφθησαν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη συλλογή των στοιχείων. Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Νικολάι ζήτησε να έρθει και να καταθέσει στο δικαστήριο η ειδική επιστήμονας που έκανε τη συλλογή των στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο ψυχίατροι που εξέτασαν τον παιδοκτόνο, οι οποίοι μίλησαν για «απύθμενη σκληρότητα» από την πλευρά του κατηγορουμένου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X