ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσακαλώτος: Καμία εξέλιξη για το χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές

Το πρόγραμμα του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών στην Ουάσινγκτον

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στη σκιά των εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά 2,8% το 2017 αλλά και ανέφικτων πρωτογενών πλεονασμάτων, τόσο αυτών που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, όσο και στο μνημόνιο, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα έχει σήμερα και μέχρι το Σάββατο έναν μαραθώνιο επαφών στην Ουάσιγκτον, με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα την ελάφρυνση του χρέους.

Άλλωστε, κύρια στόχευση των εκθέσεων του ΔΝΤ είναι να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία και τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να προχωρήσουν το ταχύτερο σε μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχεδιάζει να συναντηθεί στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Γερμανίας, Τζακ Λιού και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην αμερικανική πρωτεύουσα θα συναντηθεί επίσης στον Λευκό Οίκο με τον οικονομικό σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα, Γουάλι Αντεγιέμο.

Παρά τις προσδοκίες της Αθήνας, η αίσθηση που επικρατεί και στην Ουάσιγκτον είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα του χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές. Η ελληνική προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην επίτευξη μιας κατ' αρχήν συμφωνίας σε έναν οδικό χάρτη στο θέμα του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος θα συζητήσει με την Κριστίν Λαγκαρντ τις προθέσεις του ΔΝΤ καθώς όλα δείχνουν ότι, με τα σημερινά δεδομένα, το Ταμείο δεν θα συμμετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση