ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Άννυς

Καταδικάζονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά

Kathimerini.gr

Την ενοχή των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο της Αθήνας στην υπόθεση της μικρής Άννυς.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι εξέδωσαν πριν λίγο την ετυμηγορία τους επί της ενοχής για τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα για τον Σάββα και το Νικολάι αποφασίστηκε ενοχή από το δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη. Παράλληλα, ο Σάββας κρίθηκε ένοχος παράνομη οπλοχρησία και για ψευδορκία. Ένοχος κρίθηκε και ο Νικολάι για παράνομια οπλοχρησία.

Αναφορικά με τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, Δημήτρηνα Μπορίσοβα, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία). Μειοψήφισαν δύο ενόρκοι και ο πρόεδρος της έδρας, που είχαν την άποψη πως θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης. Παράλληλα, κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου, στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών, πρότεινε να μην δοθεί κανένα στους Σάββας και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

«Και οι δυο εκδίδονται επί χρημασι με ομόφυλους τους και δεν ασκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πώς να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω οτι ασκούσαν έργο προσφοράς; Ειναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη», επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυς, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: «ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της».

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών και στη συνέχεια θα αποφασιστούν οι ποινές.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X