ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα:Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για την συγκρότηση του ΕΣΡ

Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της διαπλοκής λέει η κυβέρνηση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και να μην εμπλέκει τη συγκρότηση του ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.

«Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της διαπλοκής που η ίδια καλλιέργησε τις τελευταίες δεκαετίες. Η ΝΔ δεν θέλει να δοθούν άδειες στα κανάλια για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες, οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον και να συμβάλει ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα ΕΣΡ με νόμιμη συγκρότηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Εγκλωβισμένη στα αδιέξοδά της η κυβέρνηση»

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών» ανέφερε νωρίτερα η ΝΔ.

«Το ΕΣΡ πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι' αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας. Κάθε σκέψη για "μαύρο" στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά από την Κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση δίνει μία ακόμη ευκαιρία για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και για το πέρασμα στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα. Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, διαβεβαιώνοντας πως θα γίνουν σεβαστές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε και απέσυρε ο Υπουργός Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε λόγο για παρόξυνση της θεσμικής εκτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X