ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακόμα και θέμα ωρών ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης Τσίπρα

Στη θέση του Πάππας και Καμένος, προς αντικατάσταση η Όλγα Γεροβασίλη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σήμερα Παρασκευή, έκτος απροόπτου, αναμένεται ο ανασχηματισμός.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταλήξει στα πρόσωπα και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες έως ότου να ανακοινωθούν οι αλλαγές στη στελέχωση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Δραγασάκης στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ο Νίκος Κοτζιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ανδρέας Ξανθός στο υπουργείο Υγείας και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στο υπουργείο Άμυνας παραμένει επίσης ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν ότι εκτός του νέου σχήματος θα τεθεί ο νυν υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ενώ τον ίδιο δρόμο δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τους υπουργούς Κουρουμπλή και Κατρούγκαλο, οι οποίοι φαίνεται ότι θα τοποθετηθούν σε νέα υπουργεία.

Εντός παραμένει, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, παρά την αντιπαράθεση με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών. Παρά ταύτα, τα θέματα της Εκκλησιάς φαίνεται πως θα αναλάβει ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ερωτήματα υπάρχουν για το ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Ενέργειας και το νέο υπερ-υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Ελλάδος.

Ο Νίκος Παππάς παραμένει στη θέση του με αρμοδιότητα και το θέμα των καναλιών, ενώ για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακούγεται αντικατάσταση της Όλγας Γεροβασίλη.

Στην κυβέρνηση φαίνεται πως μπαίνει ο Φώτης Κουβέλης, πιθανώς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ως αναπληρώτρια η υφυπουργός Εξωτερικών.

Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X