ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντάισελμπλουμ: Συζήτηση για το ελληνικό χρέος το β’ εξάμηνο του 2018

«Πάγωσαν» οι ελπίδες της Αθήνας για άμεση συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Πάγο» στις όποιες ελπίδες της Αθήνας για άμεση συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους έβαλε, μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί με την ολοκλήρωση του προγράμματος το β’ εξάμηνο του 2018.

«Σήμερα θα ακούσουμε από τους θεσμούς τι πρόοδος έγινε στη β’ αξιολόγηση. Στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πρόοδος έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος στη σύνοδο των Βρυξελλών.

«Πρέπει να κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο για να έχουν στο ΔΝΤ τη μεγαλύτερη ευκρίνεια και να πάνε στο ΔΣ (να συζητήσουν το ελληνικό θέμα). Μάς υποσχέθηκαν το Μάιο (σ.σ. Εurogroup) να συζητήσουν για την Ελλάδα στο ΔΣ του πριν το τέλος του έτους» πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Το Μάιο, ξεκαθάρισε ο Ολλανδός, ήμασταν επαρκώς ευκρινείς για το θέμα του χρέους. Σίγουρα σήμερα δεν θα υπάρξουν νέες δεσμεύσεις, διεμήνυσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, «το Μάιο καθορίσαμε σειρά πιθανών μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους… Δεν μπορεί να τα συγκεκριμενοποιήσουμε τώρα, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως επιτόκια, ανάπτυξη, πληθωρισμός κλπ. Και βέβαια (εξαρτάται από) τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης».

«Είναι αδύνατον να συγκεκριμενοποιήσουμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα τώρα, και το κατάλαβε το ΔΝΤ όταν τούς το είπαμε το Μάιο, τους είπαμε ότι θα μπορούμε να είμαστε συγκεκριμένοι στο β’ εξάμηνο του 2018» τόνισε.

«Θα ξανασυζητήσουμε το θέμα στις 5 Δεκεμβρίου, σήμερα είναι 7 Νοεμβρίου» δήλωσε με νόημα αποχωρώντας ο πρόεδρος του Eurogroup.

Την εκτίμηση ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας βρίσκονται εντός της συμφωνηθείσας πορείας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Θετικές, αλλά όχι δεσμευτικές, δηλώσεις για άνοιγμα της διαπραγμάτευσης σχετικά με το χρέος έκανε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ