ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντάισελμπλουμ: Ο Τόμσεν επαναβεβαίωσε τη συμφωνία του Μάη για Ελλάδα

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα βρίσκεται η εξομάλυνση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων

ΚΥΠΕ

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα παρουσιαστούν στο eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και ο Πώλ Τόμσεν, επαναβεβαίωσε σήμερα την προσήλωση του ΔΝΤ στη συμφωνία του Μαΐου, σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλιγκ, επικεφαλής του ESM και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πρόεδρο του eurogroup.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, ο Κλάους Ρέγκλιγκ επεσήμανε ότι ανάμεσα στα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα βρίσκεται η εξομάλυνση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων προς τον ESFS και τον ESM στο πλαίσιο των σημερινών ωριμάνσεων, αλλά και η εξασφάλιση ή ανταλλαγή ορισμένων σημερινών επιτοκίων με πιο μακροπρόθεσμα και σταθερά επιτόκια. Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα ληφθούν μόνο στο τέλος του προγράμματος και τα μακροπρόθεσμα

“Το ΔΝΤ θα κάνει μια νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και αυτή θα τροφοδοτηθεί από την δουλειά που κάνει ως προς το χρέος ο ESM, θα τα συζητήσουμε όλα αυτά τον Δεκέμβρη”, είπε ο πρόεδρος Ντάισελμπλουμ.

“Είναι αδύνατον για το ΔΝΤ να πει σήμερα με βεβαιότητα τι θα χρειαστεί το 2018 και είναι αδύνατον να πει σήμερα ότι αυτά που προσφέρουμε δεν είναι αρκετά. Θα συνεχιστεί η προετοιμασία για το eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου”, κατέληξε.

Σε σχέση με αυτή καθαυτή την 2η αξιολόγηση, ο αρμόδιος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί έκανε λόγο για “ενθαρρυντική πρόοδο”, είπε πως η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων συνέβαλε στην εκταμίευση των 2,8 δις και πως αποστολή τώρα επικεντρώνεται στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της δημόσιας διοίκησης, ενώ την επόμενη βδομάδα τα στελέχη της τρόικας θα γυρίσουν πίσω, με στόχο την “ελαχιστοποίηση της πολυπλοκότητας των θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι”, σημειώνοντας πως “η θέληση από την ελληνική πλευρά υπάρχει”.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Αθήνα στα τέλη του Νοέμβρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση