ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Ομπάμα

4.500 χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, αστακός το κέντρο της πόλης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα βρίσκεται αύριο Τρίτη λίγο πριν το μεσημέρι στην Αθήνα, ενώ σήμερα οριστικοποιούνται τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η πρωτεύουσα αναμένεται θα μετατραπεί σε φρούριο, ενώ δύσκολες θα είναι και οι μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητο ιδιαιτέρως την Τρίτη το πρωί, οπότε οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00.

Στους δρόμους της Αθήνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου θα βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί αλλά και 500 αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την ομιλία του αμερικανού προέδρου προκρίθηκε τελικά το Μουσείο της Ακρόπολης αντί για την Πνύκα, ενώ θα μιλήσει και στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος.

Το βράδυ της Παρασκευής έφθασαν στην Αθήνα 300 πράκτορες, 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε επιφυλακή, τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου (ανάμεσά τους και το περίφημο «The Beast», γνωστό και ως «Θηρίο» ή «Κτήνος»), ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, στρατιωτικός εξοπλισμός, ακόμη και βυτιοφόρο με καύσιμα, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται ανεφοδιασμός των οχημάτων του προέδρου από αλλού.
Ολα αυτά μεταφέρθηκαν με αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα τα οποία προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας το βράδυ της Παρασκευής, εκτός από τον ιατρικό εξοπλισμό που μεταφέρθηκε με αεροσκάφος Lockheed C130J-30 US Air Force που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελευσίνα.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμά του το οποίο θα ξεκινήσει με τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό αύριο το μεσημέρι. Μάλιστα με τον κύριο Τσίπρα αναμένεται να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου η οποία θα είναι η πρώτη για τον κύριο Ομπάπα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X