ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσακαλώτος: «Πιεσμένο» αλλά ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης

Η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων του επόμενου δεκαημέρου συζήτησαν κατά την πρώτη συνάντηση το οικονομικό επιτελείο με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εναρκτήρια συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της δεύτερης αξιολόγησης ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετέσχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, Ενέργειας Γ. Σταθάκης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, συζητήθηκε το πρόγραμμα και η ατζέντα των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου έκανε λόγο για «πιεσμένο», άλλα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, προσθέτοντας πως «με καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία».

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα μας έως τις 24 Νοέμβριου, αντί για τις 21 Νοεμβρίου που επρόκειτο να αναχωρήσουν αρχικά.

Το πρόγραμμα συναντήσεων συνεχίζεται στις 5 το απόγευμα με τη ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας για τη λειτουργιά της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ - του λεγομένου νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Για τις 6 το απόγευμα έχει οριστεί η συνάντηση με τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αποτελούν η επανάκτηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» σημείωσε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Μέτρα για την οικονομική στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων θα καταθέσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δήλωσε ο νέος υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στην εκτίμηση ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, την Τρίτη και την Τετάρτη, δεν ενέχει μόνον πολιτικό συμβολισμό, αλλά και πολιτική σημασία, καθώς ένα από τα κορυφαία ζητήματα που θα θέλει να κλείσει είναι και το ελληνικό χρέος, προχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικαλούμενος και την συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου στην Καθημερινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση