ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο

Πράσινο φως από την Εισαγγελία για εφόδους

Kathimerini.gr

Περίπου 16.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενω έχουν ξεκινήσει επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα.

100 άτομα που βρίσκονταν στην κατάληψη του κτιρίου Γκίνη, έχουν στήσει οδοφράγματα στις οδούς Τζωρτζ και Στουρνάρη και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας.

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η συγκατάθεση που έχει παράσχει η Εισαγγελία της Αθήνας, για έφοδο και συλλήψεις, σε περίπτωση που οι αστυνομικές αρχές κρίνουν ότι επιχειρησιακά πρέπει να κινηθούν, καθώς κάτι τέτοιο επιβάλλεται από τον νόμο, όταν διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος που βρίσκεται, όπως και πολλοί εισαγγελικοί λειτουργοί σε πλήρη επιφυλακή, έχει καταστήσει τη θέση της Εισαγγελίας γνωστή στις αστυνομικές αρχές από νωρίς το πρωί, καθώς όπως αναφέρουν, πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές θεωρείται αυτονόητη η θέση της Εισαγγελίας με βάση το νόμο.

Νωρίτερα, με ανάρτησή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχε γίνει ανοιχτό κάλεσμα για συγκέντρωση έξώ από την κατάληψη.

Οπως ανέφερε η ανάρτηση, «Καλούμε συντρόφους/συντρόφισσες να συμπράξουν με όσες και όσους συσπειρωνόμαστε αυτή τη στιγμή στην κατάληψη Γκίνη για να κερδίσουμε τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και να διαχύσουμε όσο περισσότερο τον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις καταστολής της ελληνικής δημοκρατίας.»

Περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, καθώς οι συμπλοκές στην περιοχή αναμένεται να ενταθούν.

Στην πορεία που ξεκίνησε το απόγευμα συμμετείχαν περίπου 7.000 άτομα. Παράλληλα άλλα 8.000 άτομα ,μέλη του ΠΑΜΕ, που είχαν πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κινήθηκαν επίσης προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, με 1.000 άτομα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να αποτελούν την ουρά της πορείας.

Επίθεση σε βαν της αστυνομίας χωρίς διακριτικά

Επίθεση σε βαν της αστυνομίας χωρίς διακριτικά πραγματοποίησε λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι ομάδα νεαρών στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στη συμβολή των οδών Ζαϊμη και Στουρνάρη.

Οι νεαροί αφού περικύκλωσαν το βαν που μετέφερε κράνη, ασπίδες και γκλομπς για τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή εγκλώβισαν τον οδηγό του.

Χρειάστηκε να επέμβουν οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς και να απεγκλωβιστεί το βαν.

Η εντολή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς είναι να περιορίσουν τη δράση των ομάδων αντιεξουσιαστών που θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές, το «σχέδιο Β» της ΕΛ.ΑΣ. είναι να κατευθύνει τους αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια και να περιορίσει εκεί τα όποια επεισόδια σημειωθούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ