ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταϊνμάιερ - Τσίπρας: Η άνοδος της ακροδεξιάς απειλεί την Ευρώπη

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίησή του για προσπάθεια ενότητας της Ευρώπης

ΠΗΓΗ: skai.gr


"Παρακολουθούμε με ανησυχία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία. Ο Ρέντσι έκανε το σωστό, αλλά δεν το ψήφισαν οι ψηφοφόροι" είπε σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χανς Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Δεν πρόκειται για πολιτειακή κρίση, αλλά για κυβερνητική και σίγουρα δεν είναι ένα θετικό μήνυμα που εκπέμπεται στην Ευρώπη σε μια δύσκολη εποχή» πρόσθεσε ο κύριος Σταϊνμάιερ, ο οποίος αντιθέτως, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αυστρία.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίησή του και για το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ενότητα της Ευρώπης μετά το Brexit.

Επεσήμανε επίσης ότι ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση της πίεσης κάτω από την οποία βρίσκεται ο έλληνας Πρωθυπουργός, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού, όσο και από τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της άκρας δεξιάς και του αδιέξοδου λαϊκισμού των δυνάμεων αυτών» και πρόσθεσε ότι «η χώρα μου δέχτηκε μεγάλα πλήγματα από την οικονομική και προσφυγική κρίση.

«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της με αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό».

Χαρακτήρισε μάλιστα τον κύριο Σταϊνμάιερ καλό φίλο της Ελλάδας που έχει να συνεισφέρει ακόμη πολλά και στη χώρα του αλλά και την Ευρώπη.

Είπε επίσης ότι θα συζητήσουν και για το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι θα είναι σημαντική η βοήθεια του κυρίου Σταϊνμάιερ για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X