ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Κλείνουν σταδιακά οι σταθμοί σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Kathimerini.gr

Εκδηλώσεις μνήμης και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητές και μαθητικές οργανώσεις καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Επίσης, συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσουν σήμερα οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, στις 3 μετά το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός Πανεπιστήμιο και στις 4.30 το απόγευμα ο σταθμός Σύνταγμα. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των σημερινών κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώ περίπου 2.000-3.000 αστυνομικοί θα διατεθούν για την περιφρούρηση των δύο ξεχωριστών διαδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες για σήμερα.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ είναι να επιτηρούν από απόσταση τους διαδηλωτές και μόνο σε περίπτωση που αποπειραθούν να προκαλέσουν επεισόδια μπροστά στη Βουλή να τους απωθήσουν προς την οδό Πανεπιστημίου.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X