ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφεση Εισαγγελέα κατά της απόφασης για μη έκδοση των 3 πρώτων Τούρκων

Νωρίτερα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση τριών άλλων Τούρκων στρατιωτικών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Έφεση κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση τριών από τους συνολικά οκτώ στρατιωτικούς που έφθασαν στη χώρα μας, μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου, άσκησε σήμερα Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Αντώνιος Λιόγας

Μετά την άσκηση της εφέσεως, η υπόθεση για τους τρεις για τους οποίους χθες εκδικάστηκε το αίτημα της γείτονος και απορρίφθηκε, θα εισαχθεί εκ νέου προς κρίση στον Άρειο Πάγο ( Β' Τμήμα).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου το ανώτατο δικαστήριο της χώρας οφείλει μέσα σε προθεσμία οκτώ ημερών να έχει αποφασίσει αμετάκλητα για την τύχη των τριών εκζητουμένων.

Σημειώνεται ότι χθες το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία ενώ υπέρ της μη έκδοσής τους τάχθηκε και η εισαγγελέας Ευσταθία Καπαγιάννη.

Την έκδοση τριών άλλων Τούρκων στρατιωτικών αποφάσισε νωρίτερα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, σε αντίθεση με την αντίστοιχη χθεσινή αθωωτική απόφαση για τους τρεις συναδέλφους τους, δεχόμενο, τα τρία αδικήματα με τα οποία εκζητούνται. Τις προσεχείς ημέρες θα εκδικαστεί η υπόθεση των άλλων δύο Τούρκων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ