ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαγγελμα και κοινωνικά μέτρα μετά το Ισραήλ ο Τσίπρας

Ανακοίνωσε κοινωνικό πακέτο με βοηθήματα σε συνταξιούχους και αναστολή αύξησης ΦΠΑ

Kathimerini.gr

Μίνι κοινωνικό πακέτο, με στόχο να καταδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης αλλά και να στείλει μήνυμα στους εταίρους της χώρας, τη στιγμή που παραμένει σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση ευρωπαϊκών θεσμών, ΔΝΤ και Αθήνας για το ελληνικό πρόγραμμα, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου και με συνεχείς αναφορές στην πρόνοια της κυβέρνησης για τους πλέον ασθενείς, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε:

- την άμεση καταβολή ειδικού βοηθήματος σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν έως 800 ευρώ μηνιαία σύνταξη. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα επωφεληθούν περίπου 1.600.000 συνταξιούχοι ενώ το ύψος του επιδόματος θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του ύψους της σύνταξης. Έτσι, όσοι εισπράττουν συντάξεις κοντά στο όριο των 800 ευρώ θα λάβουν επίδομα ύχους 300 ευρώ ενώ υψηλότερα ποσά, ακόμη και πάνω από το ύψος της μηνιαίας τους σύνταξης, θα λάβουν όσοι εισπράττουν συντάξεις χαμηλότερες των 800 ευρώ.

- την αναστολή εφαρμογής του μέτρου της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται το κύριο μεταναστευτικό ρεύμα. Ο κ. Τσιπρας ανέφερε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ παραμένει σε ισχύ, ωστόσο δεν θα εφαρμοστεί όσο τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν υπό τη μεταναστευτική πίεση.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού σε μία συγκυρία που, όπως προαναφέρθηκε η εξέλιξη της αξιολόγησης κρέμεται σε μία κλωστή, έρχεται να πυροδοτήσει νέα σενάρια για τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, ειδικά από τη στιγμή που ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έθεσε ζήτημα εκλογών σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Νωρίτερα σήμερα, από τη Βουλή, ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων άμεσα προκειμένου να συμφωνηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι μετά το 2018.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X