ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άγριος καυγάς «απείρου κάλλους» στην ελληνική Βουλή

Τσακαλώτος και Οικονόμου «σφάχτηκαν» με φόντο τον προϋπολογισμό

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τα αίματα άναψαν κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην ελληνική Βουλή με πρωταγωνιστές τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος και τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου.

Οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν ανάμεσά τους ξεκίνησαν με φωνές και έντονη διαμάχη για να καταλήξουν σε «φαρμακερές» ατάκες που έβριθαν ειρωνείας.

Τα αίματα άναψαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πολιτική απάτη» και τα στελέχη της συμπολίτευσης ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία παρουσιάζοντας πλασματικά στοιχεία περί αύξηση τους προϋπολογισμού στην υγεία.

Ο Υπουργός Οικονομικών αντέδρασε έντονα αρχίζοντας τις διαμαρτυρίες και πυροδοτώντας μία έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον «γαλάζιο» βουλευτή.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που ακολούθησε:

- Β Οικονόμου: «Πέρσι δεν κόψατε 200 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΚΑΣ; Και 600 εκατομμύρια το 2017. Σύνολο 800 θα κόψετε στους χαμηλοσυνταξιούχους στο ΕΚΑΣ και έρχεσαι σήμερα και λες 600 εκ ευρώ; Δεν είναι αυτό πολιτική απάτη;
- Ε. Τσακαλώτος: Δεν είναι έτσι...
- Β. Οικονόμου: «Έτσι δικαιολογείς τα νεοφιλελεύθερα ακροδεξιά κοψίματά σου;».
- Ε. Τσακαλώτος: «Δεν ντρέπεσαι;».
- Β. Οικονόμου: «Εσύ να ντρέπεσαι με την εξαπάτηση που κάνεις. Έχεις κόψει 3,5 δις σε 2 χρόνια και αυτό το λέτε κοινωνική πολιτική;».
- Ε. Τσακαλώτος: «Εσείς έχετε κόψεις δεκάδες δις. Αλλάξτε ύφος».
- Β. Οικονόμου: «Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε; Αλλού θα κάνεις υποδείξεις».

Ο Υπουργός Οικονομικών έσπευσε να σηκώσει το γάντι και περνώντας στην αντεπίθεση σχολίασε καυστικά πως ο κ. Οικονόμου δεν ξέρει να διαβάζει προϋπολογισμό, γι’ αυτό μπέρδεψε τα στοιχεία, ενώ δίνοντας στην κόντρα τους προσωπικό χαρακτήρα, πρόσθεσε: « Καταλαβαίνω κε Οικονόμου το θυμό σας γιατί κι εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο Μνημόνιο επειδή ήταν δεξιό, πήγαινα στη ΔΗΜΑΡ, για να καταλήξω σε ΝΔ με τον κο Μητσοτάκη να λέω ότι θα μειώσω φόρους για να μην έχουμε παιδεία και υγεία έτσι θα ένιωθα. Στα συγχαρητήριά μου».

Μετά από ένα μίνι διάλειμμα ακολούθησε δεύτερος γύρος στην αντιπαράθεση των δύο ανδρών, με τον Βασίλη Οικονόμου να βγάζει «νύχια» κατηγορώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι κάνει σαν «κυριούλα».

Αφού αντέτεινε πως μιλούν για διαφορετικά στοιχεία του προϋπολογισμού διερωτώμενος σκωπτικά «μήπως πρέπει να ξαναπάτε κι εσείς στην Αγγλία πάλι για εξετάσεις να καθίσετε στα θρανία σας;», επιχειρώντας να αποκρούσει την προσωπική μομφή για την πολιτική του πορεία, επιστράτευσε την ειρωνεία, σημειώνοντας: «έχω κι εγώ φάκελο για τα προσωπικά του καθενός αλλά δεν μιλάω. Είναι διαγωγή και ύφος όποτε στριμώχνεστε να το πηγαίνετε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες;».

«Δεν ξέρετε να διαβάζετε τον προϋπολογισμό. Είναι διαθέσιμοι οι συνεργάτες μας να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα το απόγευμα, αύριο πρωί και βράδυ για να τα μάθετε καλύτερα», ήταν η «φαρμακερή» απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που έβαλε και τέλος στην φραστική αντιπαράθεση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X