ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θεοδωράκης: Ημιτελές παραμύθι όσα υπόσχεται η κυβέρνηση

Απαντήσεις για την «προκλητικότητα» ζήτησε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας

Kathimerini.gr

Με αφορμή την κίνηση του Πάνου Καμμένου να φωτογραφηθεί με στελέχη της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο,  υπενθύμισε, ο Σταύρος Θεοδωράκης, την πρόταση του Ποταμιού για σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο οποίο θα συζητούνται τα μείζονα εθνικά θέματα.

Παρομοίασε ακόμα τη ρητορική του πρωθυπουργού για την οικονομία με «ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι» και ζήτησε να τεθούν κριτήρια στη διανομή του πλεονάσματος καθώς όπως υπενθύμισε η «Ελλάδα έχει με διαφορά την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη» αλλα και το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων, στην Ευρώπη, που ζουν ή κινούνται στα όρια της φτώχειας. Επισήμανε ακόμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας και τόνισε πως «τα λεφτά δεν πάνε στη νέα γενιά. Τα λεφτά πάνε κυρίως στο πελατειακό κράτος!», αντιπαραβάλλοντας τις αυξημένες δαπάνες των «Γενικών υπηρεσιών», κάνοντας λόγο για κρατική σπατάλη. Στο σημείο αυτό υπενθύμισε πως οι μετακλητοί στο Μαξίμου στοιχίζουν στο κράτος δύο εκατομμύρια.

Σαφής υπήρξε και στο θέμα της υπερφορολόγησης , κυρίως των επιχειρήσεων, αναφέροντας πως «φτάσαμε να έχουμε τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρωζώνη». Παράλληλα άφησε αιχμές για την αύξηση του προσωπικού του δημοσίου Οργανισμού Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. κατά 66%, υπενθυμίζοντας την ανάγκη για μείωση των φόρων και συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και του πελατειακού κράτους.

«Πρέπει να αλλάξουμε προτεραιότητες. Πρέπει να μειώσουμε την κρατική σπατάλη. Να χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή και να δώσουμε λεφτά και για το αύριο και όχι τους κομματικούς στρατούς και τις συντεχνίες.», τόνισε στο τέλος της ομιλίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ