ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:00
 

Αιχμηρό tweet Κοτζιά για ''πολιτικά βαποράκια''

Αντίδραση στα περί σύνδεσή του με τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε με ένα tweet ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την επίθεση που δέχτηκε με την διαστρέβλωση της ομιλίας του καθηγητή 'Αγγελου Συρίγου και την σύνδεσή του με αυτόν, υπό την ιδιότητα του συμβούλου του.

«Φασισμός είναι να μου χρεώνονται για κυπριακό, από "πολιτικά βαποράκια", απόψεις εξαιρετικού καθηγητή 'Α.Συρίγου, στελέχους+ΓΓ κυβερνήσεων ΝΔ» τονίζει ο κ. Κοτζιάς με προσωπικό του tweet ο οποίος φυσικά δεν έχει, πέρα από την εκτίμηση καμμία περαιτέρω σχέση μαζί του, πόσο μάλιστα αυτή του συμβούλου του.

Συνεργάτες του υπουργού κάνουν λόγο για μία άθλια επίθεση σε μία προσπάθεια να στοχοποιήσουν εκ νέου τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και να του αποδώσουν ευθύνες τις οποίες δεν έχει, ψαρεύοντας σε θολά νερά με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων που συνηθίζουν να παίζουν μικροκομματικά επικίνδυνα παιχνίδια απαξιώνοντας την Ελλάδα επί της ουσίας αντί του υπουργού.

Και δεν διστάζουν, προκειμέου να δημιουργήσουν θόρυβο, να χρησιμοποιήσουν ψεύδη που εύκολα καταρρίπτονται.

Σοκαρισμένος για την διαστρέβλωση του λόγου του στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και ο κ. Συρίγος χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «ιστορίες για αγρίους». «Πρώτα βγήκε ότι είμαι υπέρ της προσαρτήσεως, μετά υπέρ της διχοτομήσεως και τώρα βγαίνει ότι είμαι και σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά.

Με τον οποίο υπενθυμίζω ότι έχω πολύ καλές φιλικές σχέσεις, μου παρουσίασε και το βιβλίο μου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ανήκουμε σε δύο εντελώς διαφορετικούς χώρους, έχω διατελέσει γενικός γραμματέας της προηγούμενης κυβερνήσεως και θα ήταν αστείο να πάω ως σύμβουλος του, δηλαδή τι να πω…»

«Με θλίβει το κλίμα» πρόσθεσε ο κ. Συρίγος «βλέπω να δημιουργείται ένα κλίμα αντίστοιχο της δεκαετίας του '60, τελικά, μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας το οποίο μας οδήγησε στη σημερινή κατοχή της Κύπρου.

Μεταξύ του 1963 και 1974 Αθήνα και Λευκωσία δεν συνομιλούσαν. Ο Παπανδρέου κατηγορούσε τη Λευκωσία ότι «άλλα συμφωνούμε άλλα πράττετε»: Μη φτάσουμε σε μία αντίστοιχη κατάσταση τώρα. Μη χωριστούμε, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, Η Ελλάδα δεν έχει άλλο περιθώριο, η Κύπρος δεν έχει άλλο συμπαραστάτη διπλωματικό εκτός από την Ελλάδα. Μην πάμε σε μία διαπραγμάτευση έτσι».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση