ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Guardian: Αποκλεισμό του ΔΝΤ θα προτείνει ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με τους «ανόητους τεχνοκράτες»

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Το Ταμείο ποτέ δεν εντάχθηκε επισήμως σε αυτό το πρόγραμμα και στην πραγματικότητα δε το χρειαζόμαστε. Το πολύ-πολύ θα μπορούσε να περιοριστεί σε έναν τεχνικό, συμβουλευτικό ρόλο», δήλωσε κυβερνητική πηγή στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα.

Πηγές κοντά στον έλληνα πρωθυπουργό που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian δηλώνουν ότι «στον απόηχο της απόφασης του ΔΝΤ να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του – στο μπλογκ που συνέταξαν οι κ.κ. Τόμσεν και Όμπστφελντ – ο Τσίπρας θα προτείνει να απέχει εντελώς ο οργανισμός από το πρόγραμμα διάσωσης που αυτή τη στιγμή κρατά τη χώρα στην επιφάνεια».

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα σε ανάρτησή της σε live blog του Guardian, μία πηγή σχολίασε: «Το Ταμείο ποτέ δεν εντάχθηκε επισήμως σε αυτό το πρόγραμμα και στην πραγματικότητα δε το χρειαζόμαστε. Το πολύ-πολύ θα μπορούσε να περιοριστεί σε έναν τεχνικό, συμβουλευτικό ρόλο».

Η ίδια ανταπόκριση αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας φέρεται να είναι εξοργισμένος με τους «ανόητους τεχνοκράτες», όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι ζητούν περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις και μειώσεις φόρων μετά από την εκπνοή του προγράμματος το 2018.

«Ίσως αυτή η νεότερη αψιμαχία να ξεχειλίσει το ποτήρι», σχολιάζει η ανταποκρίτρια του «Guardian».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Eurogroup περί αναμονής του πλήρους πορίσματος των θεσμών για τις εξαγγελίες βοηθημάτων του έλληνα πρωθυπουργού, οι συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει «εκνευρίσει» τους πιστωτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση