ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα του λαού

Υπογράμμισε την ανάγκη σύστασης ενός φόρουμ

Kathimerini.gr

Νέα μηνύματα στους δανειστές και στο ΔΝΤ, έστειλε απο το Βερολίνο ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο.

 «Η καρδιά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς χτυπά σε αυτήν την πολη, γιατί αυτό το Συνέδριο θα ενδυναμώσει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 5ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Η Αριστερά είναι μια πολιτική δύναμη που δίνει δυνατές μάχες και δεν κάνει πίσω. Όταν η Αριστερά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τιμήσει τη λαϊκή εντολή. Δεν αποτελεί επιλογή της να εγκαταλείψει τον λαό στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων.Δεν είναι επιλογή της Αριστεράς να γίνει δραπέτης της ιστορίας. Αυτή ήταν η πολύ δύσκολη επιλογή που λάβαμε το καλοκαίρι του '15. Ο λαός μας το αναγνώρισε».

«Χρειάζεται να συνεργαστούμε και να μπλοκάρουμε την ανάδυση των λαϊκιστικών ξενοφοβικών δυνάμεων. Πρώτο βήμα η σύσταση ενός φόρουμ.Η Ευρώπη δεν βρίσκεται μόνο σε ένα θεμελιώδες σταυροδρόμι, αλλά είναι έτοιμη να διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Οι παλιές δυνάμεις του παρελθόντος διεκδικούν το παρόν και το κάνουν σε ένα έδαφος που έχει προλειανθεί από την αδυναμία του νεοφιλελευθερισμού να αντιμετωπίσει την κρίση.Η απουσία αλληλεγγύης μας οδηγεί σε μια στενά εθνικιστική λογική και αυτό δίνει δύναμη στον εθνικισμό και στον ευρωσκεπτικισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση