ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:36
 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και εκλογές

«Η χώρα πρέπει να ξεφύγει από τη λογική μεγάλων κρατικών επιδοτήσεων»

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε τη διάθεση να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο περιοδείας του.

Όπως είπε, η χώρα πρέπει να αποκτήσει λειτουργική δημόσια διοίκηση και ανταγωνιστική οικονομία, ενώ σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να ξεφύγει από τη λογική μεγάλων κρατικών επιδοτήσεων και επιδοτούμενων μορφών απασχόλησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το κάλεσμά του για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας πως «όσο πιο γρήγορα έρθει αυτή η αλλαγή τόσο καλύτερα για τον τόπο και τους πολίτες», κι έτσι η χώρα δεν θα εγκλωβίζεται «σε ψεύτικα διλήμματα και τεχνητές συγκρούσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε άνοιγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Περιφέρεια, υποσχόμενος αποσαφήνιση των ορίων των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων μορφών εξουσίας, την οποία χαρακτήρισε ως απολύτως απαραίτητη για να γνωρίζει ο καθένας τι πρέπει να κάνει.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και στον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, σημείωσε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ευρύτερη περιοχή στα ζητήματα της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, υπογραμμίζοντας δε την αυτονομία που θα πρέπει να έχουν τα τοπικά πανεπιστήμια.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Αναστασιάδης: Τις επόμενες μέρες θα μας απασχολήσουν πολλά που αφορούν την δικαιοσύνη

«Μα γιατί τόση βία; Υπάρχει και η επόμενη πενταετία…. Να το συνδυάσετε με το τελεφερίκ σιόρ… »
Ai Em  |  09:26

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X