ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και εκλογές

«Η χώρα πρέπει να ξεφύγει από τη λογική μεγάλων κρατικών επιδοτήσεων»

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε τη διάθεση να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο περιοδείας του.

Όπως είπε, η χώρα πρέπει να αποκτήσει λειτουργική δημόσια διοίκηση και ανταγωνιστική οικονομία, ενώ σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να ξεφύγει από τη λογική μεγάλων κρατικών επιδοτήσεων και επιδοτούμενων μορφών απασχόλησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το κάλεσμά του για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας πως «όσο πιο γρήγορα έρθει αυτή η αλλαγή τόσο καλύτερα για τον τόπο και τους πολίτες», κι έτσι η χώρα δεν θα εγκλωβίζεται «σε ψεύτικα διλήμματα και τεχνητές συγκρούσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε άνοιγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Περιφέρεια, υποσχόμενος αποσαφήνιση των ορίων των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων μορφών εξουσίας, την οποία χαρακτήρισε ως απολύτως απαραίτητη για να γνωρίζει ο καθένας τι πρέπει να κάνει.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και στον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, σημείωσε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ευρύτερη περιοχή στα ζητήματα της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, υπογραμμίζοντας δε την αυτονομία που θα πρέπει να έχουν τα τοπικά πανεπιστήμια.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση