ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επεισόδιο Τσίπρα – Δημοσιογράφων στην Κρήτη

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με αγρότες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Λεκτικό επεισόδιο μεταξύ δημοσιογράφων, αγροτών και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στην Κρήτη​.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με παραγωγικούς φορείς της Μεσαράς και ενώ ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε το εισαγωγικό κομμάτι της τοποθέτησής του, ζήτησε να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι, οι οπερατέρ και οι φωτογράφοι από την αίθουσα.

 Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, αμέσως δημιουργήθηκαν εντάσεις με τον πρωθυπουργό, τους δημοσιογράφους και τους αγρότες να έρχονται σε αντιπαράθεση. «Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αγρότες «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

 Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν το ήδη εκρηκτικό κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην θέλουν να βγουν έξω από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι. Ο κ. Τσίπρας εμφανώς εκνευρισμένος ανέφερε «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».

Τελικά οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν και η συζήτηση διεξήχθη κανονικά.

«Έχει σημασία να δούμε πώς θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας. Βασικό εργαλείο στα χέρια μας είναι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της περιόδου 2014-2020. Περιλαμβάνει κοινοτική συμμετοχή 4,7 δις ευρώ που μαζί με την εθνική και ιδιωτική συμμετοχή αναμένεται να κινητοποιήσει συνολικούς πόρους έως 6 δις ευρώ την επόμενη τετραετία, μέχρι το 2020. Αυτό νομίζω θα μας δώσει την δυνατότητα – κι εκεί δίνουμε όλο το βάρος – για την υλοποίηση μίας σειράς προγραμμάτων που αφορούν τους νέους αγρότες, την βιολογική καλλιέργεια, την μεταποίηση αλλά την διαχείριση των υδάτινων πόρων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X