ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταγραφή των ζημιών Τσίπρα από ΝΔ -Αντεπίθεση ετοιμάζει το Μαξίμου

Το επιτελείο Μητσοτάκη σημειώνει τα απαραίτητα για μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση

Kathimerini.gr

Με το σκεπτικό πως το ενδεχόμενο των εκλογών ουδέποτε απομακρύνεται επί της ουσίας μέσα σε ένα ρευστό πολιτικό περιβάλλον, στη ΝΔ έχουν ξεκινήσει ήδη να καταγράφουν... ζημιές από την διακυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έχει βάλει κάτω χαρτί και μολύβι και σημειώνει όλα όσα θα χρειαστεί να διαχειριστεί σε μία ενδεχόμενη διακυβέρνηση. Το δόγμα εξάλλου που επικρατεί στην Πειραιώς είναι πως τίποτα δεν μπορεί να είναι στην τύχη του και με δεδομένα πως τα «μαγικά ραβδάκια» ούτε υπάρχουν ούτε είναι στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη να τα επικαλεστεί, έχει ξεκινήσει η συγκεκριμένη καταγραφή.

Αυτό επισημαίνει άλλωστε και ο άνθρωπος που κρατά την επικοινωνιακή «μπαγκέτα» του κόμματος. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρει πως το 2017 μόνο εύκολο δεν θα είναι και τα προβλήματα που θα κληροδοτήσει η σημερινή συγκυβέρνηση στην επόμενη θέλουν συγκεκριμένο πλάνο και μεθοδική δουλειά για να ξεπεραστούν.

Ανάμεσα σε αυτά που τονίζουν κορυφαία στελέχη της Πειραιώς και ανέφερε και ο Κ. Μητσοτάκης στην σημερινή συνέντευξη είναι πως η εξοικονόμηση θα προέλθει από τον εξορθολογισμό των δαπανών.

Στη ΝΔ δεν κλείνουν το θέμα «επαναδιαπραγμάτευση» με το σλόγκαν να είναι «νέα κυβέρνηση, νέα διαπραγμάτευση» καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν και αυτό επιχειρούν να βγάλουν προς τα έξω πως ο κ. Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός που τα υπογράφει όλα με μόνο αντάλλαγμα την εξουσία.

«Εξόρμηση στην ύπαιθρο» σχεδιάζει το Μαξίμου

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να περάσει στην αντεπίθεση καθώς ο πρωθυπουργός προγραμματίζει αρκετές επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μέσα στον Ιανουάριο, ενώ την ίδια ώρα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κάνουν εξόρμηση στην επαρχία, κάτι που κεντρική επιθυμία είναι να συνεχιστεί, με επίκεντρο τον αγροτικό κόσμο που αποτελεί «αγκάθι» αγκάθι για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τη Μεσσηνία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την Ζάκυνθο, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νεκτάριος Σαντορινιός τα Δωδεκάνησα και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης την Αρκαδία, ενδεικτικό του μηνύματος που θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου θεωρούν πως οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν βοηθήσει στην αντιστροφή του κλίματος και η τάση αυτή πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί το επόμενο διάστημα από το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ