ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το βίντεο που πρόδωσε τους δολοφόνους του Έλληνα πρέσβη

Στο βίντεο φαίνεται ο 29χρονος αστυνομικός να μπαίνει στο σπίτι του Αμοιρίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αυτό είναι το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που οδήγησαν την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη διαλεύκανση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο 29χρονος συλληφθείς αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho να μπαίνει μαζί τον εξάδελφό του στο σπίτι όπου διέμενε ο πρέσβης και η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα O GLOBO, τη Δευτέρα στις 19:53 ο 29χρονος και ο εξάδελφός του βρίσκονταν για περίπου μια ώρα έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια στο βίντεο φαίνεται να μπαίνουν μέσα. Σχεδόν τρεις ώρες αργότερα ο 29χρονος φερόμενος ως δράστης φεύγει μόνος του με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης και στη συνέχεια επιστρέφει πεζός.

Στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης ο 29χρονος ξαναπαρκάρει έξω από το σπίτι. Την εμφάνισή του κάνει και ο εξάδελφός του. Οι δύο φαίνονται να κάνουν κάτι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Οι αρχές λένε πως το αυτοκίνητο αναχώρησε από το σπίτι με το πτώμα του διπλωμάτη στις 03.20 τα ξημερώματα.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο την Πέμπτη κάτω από μια γέφυρα στην περιοχή Metropolitan Arch. Μέσα σε αυτό ήταν η απανθρακωμένη σορός του Κυριάκου Αμοιρίδη.

 Το ιστορικό της εξαφάνισης

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία αγνοείτο από το βράδυ της Δευτέρας. Βρισκόταν σε άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου και θα επέστρεφε στην πρεσβεία στην Μπραζίλια στις 9 Ιανουαρίου. Βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγό του και την 10χρονη κόρη τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Την Τετάρτη η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία, αναφέροντας ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του από τη στιγμή που αποχώρησε από το διαμέρισμα.

Μάλιστα, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως το κινητό του καλούσε, όμως δεν της απαντούσε. Υποτίθεται ότι λάμβανε μόνο μηνύματα, που δεν γνώριζε όμως ποιος τα έγραφε.

Τελικά βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε ένα καμένο λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει στις 21 Δεκεμβρίου… Όλα έδειχναν πως εκτελέστηκε στο σπίτι που διέμενε με την σύζυγό του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εκεί. Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέθηκε αίμα στον καναπέ του σπιτιού που διέμενε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Extra.Globo.com, ο διπλωμάτης και η γυναίκα του, Φρανσουάζ είχαν έναν έντονο καβγά τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η σύζυγός του μίλησε για αυτό το περιστατικό με τον 29χρονο αστυνομικό, με τον οποίο φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση και οι δυο τους άρχισαν να οργανώνουν το έγκλημα.

Σοκαρισμένη η οικογένεια της συζύγου του

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης “O Dia”, η Ροσάνγκελα Ολιβέιρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο Αμοιρίδη, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ καλό άνθρωπο», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ιδέα για τη σχέση που φέρεται να έχει η κόρη της με τον 29χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Αμοιρίδης διατηρούσε το σπίτι στη Νόβα Ιγουάτσου, προκειμένου η γυναίκα του να είναι κοντά στους γονείς της.

Η Jana, αδελφή της Φρανσουάζ, δήλωσε στην ιστοσελίδα UOL notícias ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν ένας «υπέροχος άνθρωπος» και ότι δεν του άξιζε τέτοια τύχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X