ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γ. Βρούτσης: Κι άλλος «κόφτης» στις κύριες συντάξεις το 2017

«Ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξέθεσαν τη χώρα»

Kathimerini.gr

Το 2017 θα λειτουργήσει και άλλος «κόφτης» στις κύριες συντάξεις, εκτίμησε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ αναφερόμενος στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σημειώνει ότι «ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξέθεσαν τη χώρα».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς για τον «κόφτη» ανέφερε ότι θεσμοθετήθηκε, για πρώτη φορά, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπογράμμισε ότι αυτό που αποτελεί νέο στοιχείο είναι το ότι η κυβέρνηση ταυτοποιεί για πρώτη φορά επίσημα την εφαρμογή του «κόφτη» στις συντάξεις.

Ερωτηθείς για τη στάση της Ν.Δ. στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους υποστηρίζει ότι «η ΝΔ είπε ναι στο βοήθημα και όχι στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά λέει ότι « η ΝΔ πέτυχε τη διατήρησή του σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε σε "συσκευασία δώρου"».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Γιάννης Βρούτσης εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X