ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύκλωμα μετέφερε με νταλίκες χασίς από την Ελλάδα στην Ευρώπη

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών

Kathimerini.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή της γερμανικής αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος που εξήγε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Εως αργά χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί σε Ελλάδα και Γερμανία τέσσερα άτομα, μέλη του κυκλώματος, και είχαν κατασχεθεί πάνω από 210 κιλά χασίς και μία νταλίκα διεθνών μεταφορών. Επικεφαλής των ερευνών ήταν αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, ενώ τη μυστική έρευνα συνέδραμαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και οι υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τη δράση του κυκλώματος ξεκίνησε χάρη σε πληροφορίες που παρείχαν στην ΕΛ.ΑΣ. αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας. Εξάλλου, ο ένας από τους συνολικά τέσσερις κατηγορουμένους για συμμετοχή στο κύκλωμα συνελήφθη πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στη Γερμανία. Φέρεται να είχε ρόλο παραλήπτη του φορτίου των ναρκωτικών που θα έφθανε στη Κεντρική Ευρώπη με φορτηγό διεθνών μεταφορών. Πηγή κοντά στην έρευνα δήλωσε στην «Κ» ότι το χασίς είχε εισαχθεί στην Ελλάδα από τη γειτονική Αλβανία και είχε αποθηκευθεί προσωρινά σε αποθήκη, στη Βόρεια Ελλάδα. Από εκεί φορτώθηκε από τα μέλη του κυκλώματος σε νταλίκα-ψυγείο που, εκτός από χασίς, μετέφερε κατεψυγμένα τρόφιμα. Οι σάκοι με το χασίς δεν ήταν μέσα σε ειδικές κρύπτες αλλά τοποθετημένοι στο ρυμουλκούμενο της νταλίκας (έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας), καλυμμένοι από μεγάλη ποσότητα κατεψυγμένων τροφίμων. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο των ναρκεμπόρων, οι κινήσεις και οι συνομιλίες των οποίων καταγράφονταν από αστυνομικούς, η νταλίκα θα αναχωρούσε με πλοίο από την Ηγουμενίτσα το βράδυ της Κυριακής με τελικό προορισμό τη Γερμανία. Τελικά, το σχέδιό τους τέθηκε σε εφαρμογή με 24ωρη καθυστέρηση, το βράδυ της Δευτέρας. Φθάνοντας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και πριν προλάβουν να επιβιβαστούν στο πλοίο, ο οδηγός και ο συνοδηγός του φορτηγού συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκε άμεσα και το φορτίο των ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, έγινε έφοδος στην αποθήκη που είχε χρησιμοποιήσει το κύκλωμα στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, μέλος του κυκλώματος, και κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα ναρκωτικών.

Εικονικές εταιρείες

Για την εξαγωγή του φορτίου των ναρκωτικών το κύκλωμα είχε συστήσει εικονικές εξαγωγικές εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «εγκέφαλοι» του κυκλώματος είναι Αλβανοί ναρκέμποροι, οι οποίοι εξάλλου φέρονται να ελέγχουν σε ποσοστό 80% τη διακίνηση χασίς ανά την Ευρώπη κυρίως με φορτηγά διεθνών μεταφορών. Παρόμοιες υποθέσεις εξάλλου έχουν δει στο πρόσφατο παρελθόν το φως της δημοσιότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ