ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα, ηγετικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα»

Η Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, δεν προέβαλλε αντίσταση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη Πόλα Ρούπα.

Η Ρούπα φέρεται να συνελήφθη σε νότιο προάστιο της Αττικής κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛΑΣ. Όταν συνελήφθη βρισκόταν μαζί με το παιδί της. Η Ρούπα δεν προέβαλλε αντίσταση, ενώ μαζί της συνελήφθη και μια 25χρονη που την υπέθαλπε, και στην οποία αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» μεταφέρθηκε ήδη στα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής στη Γενική Διεύθυνση Αττικής.

Η Πόλα Ρούπα καταζητούνταν επί τουλαχιστον 2 χρόνια, από το καλοκαιρι για το 2014.

Θεωρείται ως ο εγκέφαλος αρκετών ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Πέρυσι, είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου.

Με επιστολή της στις αρχές Μαρτίου 2016 η Ρούπα είχε παραδεχθεί ότι είχε σχεδιάσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παραδέθηκε επίσης ότι η ίδια είχε κάνει τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία για να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου απέτρεψε τα σχέδιά της.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση