ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισχυρισμοί για συμμετοχή 8 στρατιωτικών στην απόπειρα κατά Ερντογάν

Το βράδυ της απόπειρας υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των αξιωματικών

Kathimerini.gr

Για συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί τους τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα η Αγκυρα. Συγκεκριμένα, μέσω διαρροών που έγιναν σε τουρκικά ΜΜΕ από τη Γενική Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης, τονίζεται ότι το βράδυ της απόπειρας του πραξικοπήματος υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των αξιωματικών που σχεδίαζαν τη δολοφονία του κ. Ερντογάν ο οποίος παραθέριζε στη Μαρμαρίδα και των αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, αναφέρονται λεπτομερώς ακριβείς ώρες των τηλεφωνικών συνομιλιών ανάμεσα στους φυγάδες Αμπντουλάχ Γετίκ, Αχμέτ Γκιουζέλ, Φεριντούν Τσομπάν και Μεσούτ Φιράτ και ανωτέρους τους. Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος της υπερασπιστικής γραμμής των αξιωματικών που έχουν αιτηθεί άσυλο είναι ότι οι συγκεκριμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες έγιναν προκειμένου να γίνουν συνεννοήσεις ώστε να παραλάβουν τραυματίες από την Κωνσταντινούπολη. Επίσης, ισχυρίζονται ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με τους οποίους είχαν συνομιλήσει, βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στη Μαρμαρίδα.

Οι αναιρέσεις κατά των εφετειακών αποφάσεων για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών θα εκδικαστούν την επόμενη εβδομάδα σε τρεις διαφορετικές δικάσιμους στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου και θα κριθούν από ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ότι αν απορριφθούν οι αιτήσεις και από τον Αρειο Πάγο, οι «οκτώ» μπορούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Στρασβούργο. Εκδήλωση κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση