ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θετική γνωμάτευση για να δοθεί το παιδί της Ρούπα στους συγγενείς της

Η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού ανήκει στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού ανήκει για την ώρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σύμφωνα με το οποίο το 6χρονο παιδί βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

 Κατ’ αρχήν «πράσινο φως» για την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού της Πόλας Ρούπα σε συγγενείς της έδωσε η πολιτεία, αφού κοινωνική λειτουργός τελικά επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο το οικογενειακό περιβάλλον Ρούπα στην Καλαμάτα και εξέδωσε θετική γνωμάτευση για τη φιλοξενία του 6χρονου παιδιού.

Η οριστική απόφαση ανήκει πλέον στο τμήμα ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ιδρύματος, το παιδί έχει «προσαρμοστεί ικανοποιητικά» και «συμμετέχει ευχάριστα» στις δραστηριότητες της κλινικής. Έχει επίσης καλή επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά και δεν λαμβάνει κανένα φάρμακο.

Έχει ήδη δεχτεί επίσκεψη από τη μητέρα και την αδελφή της μητέρας του, κατά την οποία είχε «καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους».

Το γεγονός ότι η επιμέλεια του 6χρονου δεν έχει δοθεί ακόμα σε συγγενείς των γονιών του έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων. Σε κοινή επιστολή τους, Ρούπα και Μαζιώτης καταγγέλλουν πως το κράτος προσπαθεί να «συνθλίψει» το παιδί και να αποδιοργανώσει την προσωπικότητά του επειδή οι ίδιοι είναι «αμετανόητοι εχθροί του συστήματος».

Στην ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο σημειώνει πως «η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ