ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκίνησε η δίκη Μαζιώτη-Ρούπα στο Εφετείο της Αθήνας

Η Ρούπα δήλωσε αποφασισμένη για τρομοκρατική δράση και στο μέλλον

ΠΗΓΗ: skai.gr

Mε παρόντες τους Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα που συνελήφθη προ ημερών, ξεκίνησε σήμερα Τρίτη στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα σε δεύτερο βαθμό, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Η Πόλα Ρούπα με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας απεύθυνε στο δικαστήριο επαναστατικό μανιφέστο κατά του συστήματος δηλώνοντας αμετανόητη και αποφασισμένη για τρομοκρατική δράση και στο μέλλον.

«Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει .. Εγώ γι αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω, δεν θα τα παρατήσουμε για κανένα λόγο, αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή...γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω μέχρι το Θάνατο» υποστήριξε μεταξύ άλλων, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κράτηση όπως ισχυρίστηκε στη συνέχεια του ανήλικου παιδιού της από τις αρχές μετά τη σύλληψή της.

Μαζιώτης και Ρούπα κάθισαν δίπλα δίπλα στο εδώλιο προκειμένου να δικαστούν για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα για την οποία σε πρώτο βαθμό τους είχαν επιβληθεί ποινές πολυετών καθείρξεων, 50 ετών, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης - σε πρώτο βαθμό- και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου και στη συνέχεια παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους είχαν εξαφανιστεί.

Με σκληρή γλώσσα και ύφος ανάλογο η Πόλα Ρούπα αναφέρθηκε στη συνέχεια της τοποθέτησής της στην πρόσφατη σύλληψή της και ισχυρίστηκε ότι το παιδί κρατήθηκε σε ψυχιατρείο ενώ ήταν υγιές, εξαπολύοντας απειλές εναντίον εκείνων τους οποίους η ίδια θεωρεί υπεύθυνους με φράσεις που προκάλεσαν, τουλάχιστον, αίσθηση στο δικαστήριο.

Ενδεικτικό απόσπασμα από την τοποθέτησή της.

«Έβριζα από την πρώτη στιγμή, έκανα απόπειρα να χτυπήσω τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής , απείλησα τον Χαρδαλιά και τη Νικολού και είπα να τους μεταβιβάσουν πως όσα χρόνια κι αν περάσουν θα βγω και θα τους ξεριζώσω την καρδιά. Γιατί έκλεισαν το παιδί σε ψυχιατρείο ενώ ήταν υγιές κι αν δεν γνώριζαν πως θα πέθαινε από την απεργία πείνας και δίψας θα το κρατούσαν μέσα. Ο πόλεμος έχει αξίες, αυτοί δεν έχουν».

Αναφερόμενη στην συμπλοκή στη Δάφνη κατά την οποία σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας το 2010 και στις συλλήψεις του Επαναστατικού Αγώνα που ακολούθησαν, η Πόλα Ρούπα υποστήριξε πως αν δεν είχαν γίνει τα παραπάνω η δράση του Ε.Α. θα είχε αποτρέψει την ...εφαρμογή των μνημονίων.

Ο Νίκος Μαζιώτης από την πλευρά του δήλωσε: «Ο πόλεμος μας με το κράτος δεν πρόκειται να τελειώσει, οι συλλήψεις δεν σημαίνουν τίποτε, θα συνεχίσουμε με άλλο τρόπο και κάποια στιγμή θα βγούμε, ο καθένας σε αυτό τον πόλεμο δείχνει τις αξίες του...όταν κλείστηκε στο ψυχιατρείο γιος μου μίλησα για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου ...ότι γινόταν τότε έγινε και τώρα, το καθεστώς σας είναι απόγονος αυτών των τακτικών να αρπάζουν τα παιδιά των αντιπάλων...ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουμε βιολογικά, πολιτικά δεν ήμαστε ηττημένοι ο αγώνας συνεχίζεται…».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X