ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άγκυρα: Η Ελλάδα να παραιτηθεί από την απόφαση του Αρείου Πάγου

Να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία, ζήτησε ο Μπόζνταγ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Να... παραιτηθεί από την απόφαση της Δικαιοσύνης και να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία, ζήτησε από την Αθήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μπόζνταγ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter! Η αναφορά του τούρκου υπουργού αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της άποψης που έχουν στην Άγκυρα για τη Δικαιοσύνη.

"Η απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας για έκδοση των 8 πραξικοπηματιών, από την Ελλάδα, είναι μια άδικη και πολιτική απόφαση. Το ότι η απόφαση ελήφθη από την δικαιοσύνη δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Την άδικη και λανθασμένη, απόφαση αυτή που έλαβαν οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας δεν μπορεί να εξηγήσει κανένα νομικό έρεισμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας προειδοποιεί δε, ότι "η απόφαση αυτή της Ελλάδας, προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημαντική απώλεια που θα αποκατασταθεί δύσκολα και χρονοβόρα. Καλώ για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να παραιτηθεί από αυτή την απόφασή της και να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία", αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι οχτώ πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της δεσμευτικές, απάντησε η κυβέρνηση στην Άγκυρα, μετά το μπαράζ απειλών της Τουρκίας για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους στρατιωτικούς.

Στον ισχυρισμό ότι όταν οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί αυτομόλησαν στην Ελλάδα είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και του είχε υποσχεθεί ότι το θέμα «θα λυθεί σε 15-20 ημέρες» προχώρησε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την πεποίθηση ότι η νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση των 8 στρατιωτικών που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις συνομιλίες στο Κυπριακό, εκφράζει στο μεταξύ σε αποκλειστική τοποθέτησή του στην Καθημερινή Κύπρου, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι Άγκυρα απείλησε την Αθήνα με ακύρωση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής των μεταναστών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το μήνυμα Τσαβούσογλου δίνει σάρκα και οστά στη χθεσινή προειδοποίηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πως θα αναθεωρήσει συνολικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό τη σκιά της απόφασης του Άρειου Πάγου, την οποία και χαρακτήρισε παράνομη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ