ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσίπρας–Ραχόι: Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας αποτελούν πρόταγμα

Επίκεντρο συνάντησης οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην οικονομία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην οικονομία και το προσφυγικό, ήταν στο επίκεντρο της συνάντηση πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ισπανό ομόλογο του Μαριάνο Ραχόι, στη Λισσαβώνα, στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ.

Συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι πρόταγμα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της οικονομίας αλλά και της κοινωνικής συνοχής.

Με φόντο τη β αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, οι κύριοι Ραχόι και Τσίπρας συμφωνήσαν να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ των δυο κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα τις θετικές εξελίξεις από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό.

Επιπλέον, έκανε σύντομη ενημέρωση αναφορικά με το Κυπριακό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία από εδώ και στο εξής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X