ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νοβότνι: Κανένας λόγος συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Στους προεκλογικούς αγώνες υπάρχει από κάποιες πλευρές ένα κλίμα εναντίον της ΕΕ

Kathimerini.gr

Τη σαφή θέση πως δεν κατανοεί την επιμονή σε ευρωπαϊκό επίπεδο για μία συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, «συμμετοχή η οποία θα ήταν μία επιπλέον επιπλοκή, η οποία δεν συμβάλλει ουδόλως στην ουσιαστική λύση του προβλήματος, και δεν υπάρχει ούτε οικονομική ούτε πολιτική αιτιολογία της», διατυπώνει το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) Εβαλντ Νοβότνι, σε μακρά συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ».

«Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που θα το λύσει η Ευρώπη», επισημαίνει ο Έβαλντ Νοβότνι, εκφράζοντας ταυτόχρονα ανησυχία ότι προκαλείται συνειδητά από πολιτικούς ένα σενάριο κρίσης, του οποίου είναι αβέβαιη η λύση, «επειδή δεν γνωρίζουμε τον ρόλο του ΔΝΤ κάτω από την επιρροή των ΗΠΑ του Τραμπ».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν πρόκειται για Γερμανούς πολιτικούς, ο Εβαλντ Νοβότνι σημειώνει πως έχει μόνο να παρατηρήσει ότι στους προεκλογικούς αγώνες στην Ευρώπη υπάρχει από κάποιες πλευρές ένα κλίμα εναντίον της ΕΕ και εναντίον του ευρώ, κάτι που τον ανησυχεί.

Προσθέτει δε, ότι γίνεται επίσης θέμα η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, αλλά σχεδόν μόνον τα πραγματικά αρνητικά επιτόκια των καταθέσεων, τη στιγμή που φάσεις αρνητικών επιτοκίων υπήρχαν κάθε τόσο, και για παράδειγμα η Γερμανία έχει ωφεληθεί πολύ από το ευρώ και συχνά κανείς δυστυχώς ξεχνά να αναφέρει, το πόσο θετική είναι η ΕΕ για πολλούς, όπως για την Αυστρία η οποία έχει επίσης κερδίσει πολλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X