ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιούνκερ: Το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να καταρρεύσει

Αναποφάσιστο το ΔΝΤ για χρηματοδότηση του πρόγραμματος διάσωσης, ανέφερε ο Γίουνκερ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μπορεί να καταρρεύσει καθώς το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το χρηματοδοτήσει προειδοποίησε το Σάββατο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ναι, (σ.σ το ελληνικό πρόγραμμα) είναι σε δύσκολη φάση, με την έννοια ότι δεν βλέπουμε πώς το ΔΝΤ θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschelandfunk που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή.

«Καμία χώρα δεν έκανε μεγαλύτερα βήματα από την Ελλάδα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της» επισήμανε δε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του ότι οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν ένα ενιαίο μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Οι άλλες 27 χώρες της ΕΕ δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά οι Βρετανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να χειριστούν την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Γιούνκερ τόνισε πως η Βρετανία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της εμπορικές συμφωνίες για όσο διάστημα παραμένει μέλος της ΕΕ.

Ο 62χρονος τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα υποβάλλει νέα υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν το 2019.

Αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ θα αναγκαστεί σε πολιτική παρέμβαση, εξαιτίας των γερμανικών εκλογών του Σεπτέμβριου, εμφανίστηκε στο μεταξύ ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση