ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκρεμεί η απάντηση της Αθήνας στην πρόταση των θεσμών

Άγνωστο το πότε επιστρέφουν οι θεσμοί στην Ελλάδα

Kathimerini.gr

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μέχρι αργά χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες δεν είχαν λάβει κάποια απάντηση από την Αθήνα όσον αφορά την πρόταση που συζήτησε ο υπουργός οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, με τους επικεφαλής των θεσμών την Παρασκευή το απόγευμα στις Βρυξέλλες, αφήνοντας ακόμα άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον κ. Τσακαλώτο αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, βρέθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες και σε μία σχεδόν πεντάωρη συναντάση τους παρουσιάστηκε η πρόταση των θεσμών που δεν ήταν άλλη από άμεση νομοθέτηση μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δις έτσι ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα και να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση. Παρόλο που το πακέτο μέτρων αναμένεται να συνοδεύεται από μία σειρά αντισταθμιστικών μέτρων αναπτυξιακής φύσεως σε περίπτωση που η Ελλάδα ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς της στόχους παραμένει πολύ δύσκολο πολιτικά, κάτι που κατέστησαν σαφές τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός οικονομικών τα τελευταία εικοσιτετράωρα με δηλώσεις τους.

Στις Βρυξέλλες ανέμεναν μία άπαντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο για το κατά πόσο η πρόταση που παρουσίασαν στην ελληνική πλευρά μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση κάτι που θα έδινε και το πράσινο φως για την επιστρφοή των θεσμών στην Αθήνα. Οι ενδείξεις που είχαν από την ελληνική πλευρά κατά την διάρκεια της συνάντησης της Παρασκευής ήταν άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση, για αυτό και η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Νταισελμπλουμ, ο οποίος έκανε λόγο για επιστροφή των θεσμών μέσα στην εβδομάδα. Έτσι ενώ αναμενόταν κάποια επικοινωνία ή απάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο, αυτό σύμφωνα με δύο ευρωπαίους αξιωματούχους δεν έγινε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X