ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΝΤ: Υπάρχει κάποια πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας

Θετικές εξελίξεις στη συνεργασία οργανισμού και ευρωπαίων εταίρων, υποστηρίζει το ΔΝΤ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Υπάρχει «κάποια πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον σημείωσε πως έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις και στη συνεργασία ανάμεσα στον οργανισμό και στους ευρωπαίους εταίρους.

Τόνισε πως το Ταμείο θέλει να βρεθεί σε θέση ώστε να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα, όμως θέλει να βοηθήσει βάσει των δικών του κανόνων, ώστε να προστατεύσει και την αξιοπιστία του.

Οι κανόνες του οργανισμού προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πως προσφέρονται χρήματα εφόσον είναι εξασφαλισμένη η βιωσιμότητα του χρέους, το οποίο αποτελεί σημείο τριβής με τους ευρωπαίους εταίρους.

Το μήνυμα Λίπτον έρχεται μία ημέρα μετά την ιδιαίτερα επιφυλακτική ανακοίνωση του Ταμείου σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup, όταν ο οργανισμός σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τις προοπτικές επιτυχίας στην τεχνική κατάρτιση των νέων μέτρων σε ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X